Barcelona bezweert crisis na zege op Tottenham, PSG haalt uit

Barcelona heeft woensdagavond ook de tweede groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. De ploeg zegevierde in groep B tegen Tottenham Hotspur. De Catalanen kampten met een minicrisis voorafgaand aan de wedstrijd op Wembley. De laatste drie wedstrijden in LaLiga won de ploeg van Ernesto Valverde niet. Tegen Girona en Athletic Club eindigde het gelijk (2-2 en 1-1) en op bezoek bij Leganés werd met 2-1 verloren.

Tegen Tottenham schoot de ploeg uit de startblokken en al na 92 seconden lag de bal achter Hugo Lloris. De doelman kwam ver uit zijn doel en werd uitgespeeld. Jordi Alba legde de bal vervolgens af aan Philippe Coutinho en voor de Braziliaan was het eenvoudig om raak te schieten: 0-1. Het was het snelste Champions League-doelpunt voor Barcelona sinds Mark van Bommel in 2005. Na 28 minuten nam Barça een 0-2 voorsprong: Ivan Raktic nam de bal vanaf ruim twintig meter in één keer op de slof en via de binnenkant van de paal viel de bal binnen.

In de eerste minuut na rust stond de paal Lionel Messi in de weg om de 0-3 te maken. Vijf minuten later wist Tottenham hiervan te profiteren. Harry Kane schoot in de verre hoek raak en bracht daarmee de spanning terug in de wedstrijd. Het antwoord van Barcelona liet niet lang op zich wachten. Na een voorzet van Alba en een overstapje van Luis Suárez maakte Messi alsnog zijn doelpunt: 1-3. Het verzet van de thuisploeg was nog niet gebroken en in de 66ste minuut kwam Tottenham op 2-3. Een schot van Erik Lamela werd van richting veranderd door Clément Lenglet en passeerde daarmee Marc-André ter Stegen.

In de slotseconden van de wedstrijd bepaalde Messi de eindstand op 2-4. De Argentijn scoorde na een overstapje van Suárez. De Catalanen staan na twee groepswedstrijden op zes punten en nemen het op 24 oktober op tegen Internazionale, wat ook zes punten heeft na de 1-2 zege op bezoek bij PSV.

Paris Saint-Germain speelde in groep C thuis tegen Rode Ster Belgrado en dat werd een eitje voor de Parijzenaren. Dankzij twee treffers van Neymar en goals van Edinson Cavani en Angel di Maria stond het bij rust al 4-0, terwijl Kylian Mbappé en nog eens Neymar in de tweede helft de score konden vergroten. Marko Marin deed namens Belgrado nog iets terug, maar daar bleef het ook bij: 6-1.