McGregor veroordeeld voor aanval op bus

Woensdagochtend landde voormalig UFC-kampioen in het lichtgewicht en vedergewicht Conor McGregor op het vliegveld in New York, om samen met zijn advocaat naar de rechtzaal te rijden. McGregor zou daar de uitspraak horen over zijn aandeel in het vernielen van een bus tijdens MMA-gala UFC 223, waarbij een aantal UFC-vechters gewond raakten.


McGregor in de rechtzaal (Bron: Youtube)

Na een half uurtje was het alweer over en had McGregor bekend dat hij een steekwagentje door een raam van de bus had gegooid. Weinigen geloofden in zijn onschuld aangezien een professionele filmploeg, die de vechters in de bus volgde, het geheel gefilmd had. Door deze bekentenis ontloopt McGregor dan wel een strafblad of gevangenisstraf.

Wel mag de 30-jarige Ier vijf dagen een taakstraf uitvoeren en moet hij verplicht een cursus woedebeheersing volgen. Verder mag McGregor tot juli 2020 niet meer in de buurt komen van MMA-collega's Michael Chiesa en Ray Borg. Beide vechters raakten gewond tijdens de aanval. Chiesa bereidt op dit moment een rechtzaak tegen de Ier voor.

Een teammaat van McGregor die bij de vernieling ook een actieve rol had, Cian Cowley, kreeg drie dagen taakstraf en ook hij mag op cursus.