Kaarten in The Binding of Isaac: Four Souls

Er is een nieuw spel aangekondigd van The Binding of Isaac. De vorm is echter opvallend te noemen, het is namelijk een kaartspel. En dan geen virtueel kaartspel zoals Hearthstone of Gwent; The Binding of Isaac: Four Souls wordt een fysiek kaartspel.

Edmund McMillen, de maker van The Binding of Isaac en Super Meat Boy heeft een Kickstarter-campagne opgezet om Four Souls werkelijkheid te maken. McMillen kreeg het idee toen hij door Studio71 benaderd werd voor de licentie om een Isaac-kaartspel te maken. “Als ik al ooit zoiets zou doen, dan zou het iets zijn wat ik helemaal zelf zou maken,” zegt hij in een interview met IGN. Zo gezegd, zo gedaan, in een periode waarin hij door de griep geveld was en zich stierlijk verveelde ging hij aan de slag en nu ligt er een goede basis van het spel klaar.

Four Souls speel je met twee tot vier spelers. Ieder begint met 3 loot-kaarten en 3 geldstukken. Van de monsterkaarten komen er twee op tafel te liggen. Het is beurtelings aan de spelers om deze te verslaan door middel van een aanval of het spelen van een loot-kaart. Met een dobbelsteen wordt vervolgens beslist of de speler of juist het monster damage doet. Verslagen monsters leveren weer meer items, loot en soms zielen op. Hoe verder in het spel, hoe meer je je medespelers kunt dwarszitten en andersom. De speler die het eerst vier zielen verzamelt, wint.

Meer info over het spel en de mogelijkheid om McMillen financieel te steunen, vind je op de Kickstarter-pagina van The Binding of Isaac: Four Souls. Het doel van zo’n 42 duizend euro was overigens al in anderhalf uur bereikt. De teller staat momenteel op ruim 71 duizend euro met nog 29 dagen te gaan.