Overeem kan verder dromen na UFC 225

Curtis Blaydes zorgde er zondagochtend voor dat Alistair Overeem rustig verder kan dromen over zijn titelaspiraties. Halverwege de derde ronde sloeg de dominerende Amerikaan Overeem knock-out en leek Overeem letterlijk op het canvas in de octagon te dromen over de, verder dan ooit zijnde, UFC-kampioensgordel.

Blaydes was slim genoeg om het gevecht met Overeem niet staande aan te gaan. Overeem begon met zijn tegenwoordig kenmerkende afwachtendheid, maar de ijzersterke Blaydes gooide The Demolition Man al snel in de eerste ronde achteloos op de grond en was gedurende die ronde de betere van de twee.

In de tweede ronde leek Overeem een blessure aan zijn rechterbeen te hebben, maar dat deerde de Nederlander niet om af en toe flink uit te halen. Toch was het weer Blaydes die de Nederlander, na een uitdelen van harde linkerknie, naar de grond bracht. Ook die tweede ronde eindigde op de grond en werd zo in het voordeel van de dominante Amerikaan beslist.

Vroeg in de derde ronde werd Overeem aangeslagen door een knie en een stotenbarrage van Blaydes. Overeem wist zich knap staande te houden, maar was duidelijk onder de indruk van de agressie van zijn tegenstander. Blaydes besloot Overeem direct naar de grond te werken om een minuut later Overeem het bewustzijn met loeiharde elleboogstoten te laten verliezen. De hevig bloedende Overeem incasseerde zodoende zijn tweede achtereenvolgende verlies en zijn zesde verlies bij de UFC, allen door knock-out.

Colby Covington vs Rafael Dos Anjos
Een ontketende Covington overrompelde de voormalig UFC-kampioen volledig. De gehate Amerikaan ging compleet los in de vijf ronden tegen de Braziliaan die nergens goed in zijn spel kwam. Een indrukwekkend aantal van 355 stoten en 23 take-downs in vijf ronden van vijf minuten was teveel voor de stugge Dos Anjos om te incasseren.

"Niemand kan tegen mijn wil op", bleef Covington zelfverzekerd na afloop van deze overtuigende overwinning voor de interim-titel in de weltergewichtsklasse. "Niemand kan vijf ronden tegen mij overleven."

Robert Whittaker vs Yoel Romero
De jury was verdeeld, maar oordeelde na deze thriller toch in het voordeel van de kampioen Whittaker. Twee juryleden gaven het voordeel aan Whittaker, terwijl eentje de winst aan Romero gaf. Deze uitslag gaf inderdaad het verloop van het gevecht goed weer. Beide vechters waren aan elkaar gewaagd en maakte er een prachtige show van.

"Hij slaat keihard", zei Whittaker na afloop nadat hij tweemaal tegen het canvas was geslagen door de Cubaan. "Hij ziet er misschien zwak uit, maar ik voel me alsof ik geraakt ben door een vrachtwagen. Hij raakte me goed in de vierde en vijfde ronde en ik moest echt alles op alles zetten om te overleven."

Volledige uitslag UFC 225
Robert Whittaker verslaat Yoel Romero na jurybesluit (47-48, 48-47 x2)
Colby Covington verslaat Rafael dos Anjos na jurybesluit (49-46, 48-47 x2)
Holly Holm verslaat Megan Anderson na jurybesluit (30-27, 30-26 x2)
Tai Tuivasa verslaat Andrei Arlovski na jurybesluit (29-28 x 3)
Mike Jackson verslaat Phil Brooks na jurybesluit (30-26 x 3)
Curtis Blaydes verslaat Alistair Overeem door TKO (stoten, ronde 3)
Claudia Gadelha verslaat Carla Esparza na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Mirsad Bektic verslaat Ricardo Lamas na jurybesluit (29-28, 28-29, 30-27)
Chris De La Rocha verslaat Rashad Coulter door TKO (stoten, ronde 2)
Anthony Smith verslaat Rashad Evans door KO (knie, ronde 1)
Sergio Pettis verslaat Joseph Benavidez na jurybesluit (28-29, 29-28, 30-27)
Charles Oliveira verslaat Clay Guida na opgave (guillotine choke, ronde 1)
Dan Ige verslaat Mike Santiago door TKO (stoten, ronde 1)