'Brazilianen zetten prijs op hoofd UFC-vechter'

UFC-vechter Colby Covington heeft aardig wat mensen pissig gemaakt met zijn controversiële en soms ronduit beledigende opmerkingen. De 30-jarige weltergewicht heeft het echter vooral bij de Braziliaanse fans he-le-maal verbruid.

Covington's laatste gevecht, tegen thuisvechter Demian Maia in Sao Paolo, ging over de volle drie ronden en de Amerikaan won na jurybesluit. Een ontzettend knappe overwinning in het hol van de leeuw, maar dat weerhield Covington niet om direct na het gevecht het hele Braziliaanse volk tot op het bot te beledigen. In de octagon noemde hij alle Brazilianen 'vieze beesten' en Brazilië 'een vuilnisbelt' en bracht zo het publiek in Sao Paolo tot razernij.


Colby's speech (Bron: Youtube)

Toen Covington vanuit de octagon richting kleedkamer liep, werd hij omringd door een tiental beveiligers die hem beschermden tegen een retekwaad publiek dat hem met alles wat maar los en vast zat bekogelde. Covington kreeg na afloop de gehele MMA-gemeenschap over zich heen, maar hij nam niets terug. Sterker nog, hij maakte het allemaal nog een stukje erger. "Man, ik genoot ervan. Ik wist dat ze teleurgesteld waren, omdat ik Demian had verslagen, maar dit was heerlijk. Ik had het naar mijn zin."

Covington kon inmiddels niet meer zonder bewapende beveiligers veilig het vechtershotel bereiken en besloot een excuus de wereld in te gooien. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle vieze beesten die beledigd zijn nadat ik ze met Brazilianen heb vergeleken."

Dat Covington ballen van staal heeft blijkt wel uit het feit dat hij in mei weer in Brazilië zal gaan vechten en nog wel tegen publieksfavoriet Rafael Dos Anjos voor de interimtitel in het weltergewicht. Covington wacht een warm onthaal.

"Dit gevecht is nu al legendarisch. Dit zal mijn naam voor altijd vestigen.", aldus de intrigant. "Ik was best nerveus om het gevecht aan te nemen, want ik weet dat mensen mij dood willen zien. Ik heb inmiddels al heel wat doodsbedreigingen gehad en er is me verteld dat iemand een prijs op mijn hoofd heeft gezet. Ik moet dood, voordat ik de octagon haal."

UFC 224 wordt gehouden op zaterdag 12 mei in de Jeunesse Arena in Rio de Janeiro. Als hoofdgevecht, het titelgevecht in het vedergewicht bij de dames, tussen kampioene Amanda Nunes en uitdaagster Raquel Pennington. Vlak daarvoor mag Covington het opnemen tegen Dos Anjos voor de interimtitel in het weltergewicht.