Vitesse schaamt zich: "We hebben niks laten zien"

Vitesse blameerde zich zaterdagavond met een 0-3 thuisnederlaag tegen laagvlieger Roda JC. Henk Fraser kon na afloop alleen maar realistisch zijn.

"Het was echt heel erg slecht van ons. Van iedereen, inclusief ik zelf", reageerde Fraser in gesprek met de Gelderlander. Volgens de coach toonde zijn elftal alleen in de beginfase 'een beetje wilskracht'. "Mijn wissel was ook dramatisch." Roda maakte meteen 0-2 nadat Guram Kashia bij de Arnhemmers was vervangen voor Thomas Buitink.

"Het was collectief falen. Ik wil de verontschuldigingen overbrengen naar onze supporters. We hebben niets laten zien", aldus Fraser, die geen strafmaatregelen neemt voor zijn spelers. "Ik ben geen beul. We pakken het gewone ritme op. Het is zaak in de komende vijf duels de play-offs te halen. Dan moet alles anders. Dat is wel duidelijk."

Thomas Bruns stelde tegen Omroep Gelderland dat alle spelers zich diep moeten schamen. "Dit had ik van tevoren natuurlijk totaal niet bedacht. We hebben niet eens een kans gehad over negentig minuten. Het was vandaag echt heel slecht en dan druk ik mij nog heel zachtjes uit."