Klagende Haase moeizaam naar tweede ronde Dubai

Tennisser Robin Haase heeft zich met veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Dubai. De Nederlander (ATP-43) had drie sets nodig om zich te ontdoen van de nummer 115 van de ranglijst Quentin Halys: 7-5, 2-6 en 6-4.

Halys bood goed weerwerk aan het spel van Haase. Sterker nog, de Fransman kreeg op 4-5 in de eerste set vier setpunten, maar Haase redde het vege lijf en ging met de setwinst aan de haal. In het tweede bedrijf was Halys de bovenliggende partij en de Fransman sloeg hard toe. In set drie gingen de breaks over en weer, met Haase aan de goede kant van de streep, waardoor de Nederlander in de volgende ronde Grigor Dimitrov en Malek Jaziri zal treffen.

Buiten de baan gebeurde ook genoeg, want zowel Haase als Halys ergerden zich aan de toeschouwers die telkens te laat gingen zitten en er werd met een laserpen rondgeschenen. Daarnaast zouden ballenjongens voor Halys geklapt hebben, dit tot ergernis van Haase die vorig jaar in Dubai nog tot de halve finale reikte.