Heracles strikt Telstar-revelatie Osman

Mo Osman zal dinsdag zijn handtekening zetten onder een 2,5-jarig contract met Heracles Almelo. De 24-jarige middenvelder maakt dit seizoen indruk bij Jupiler League-revelatie Telstar.

Osman en Heracles zetten dinsdag de puntjes op de i rondom de transfer. Telstar zal een kleine transfersom vangen voor het half jaar, dat zijn contract nog resteerde. Na het vertrek van Joey Pelupessy naar Sheffield Wednesday wilde Heracles het middenveld versterken.

"Ik ben er heel blij mee", reageerde Osman opgetogen. "Dit had ik in mijn hoofd zitten toen ik voor Telstar koos. Daar mijn kans pakken en hopen op een stap omhoog. Het is een mooie beloning voor een prima half seizoen bij Telstar. Ze vonden het zonde dat ik vertrok, maar ze begrepen het ook. Mooi dat het begrip en de medewerking er waren." Osman is dit seizoen één van de uitblinkers bij Telstar en maakte al zeven treffers in de Jupiler League.

Osman zat in de jeugdopleiding van Vitesse, maar slaagde er niet in door te breken in het eerste elftal. Trainer Mike Snoei bood hem de kans bij Telstar zijn carrière een impuls te geven. Telstar had eerder op de dag al een een nieuwe middenvelder toegevoegd aan de selectie. Senne Lynen komt voor een half jaar over van Club Brugge.