FOK! Wat een weer: bewolkt & regen

Vandaag is er veel bewolking, al zou de zon op een enkele plek even kunnen doorbreken. Plaatselijk valt lichte motregen. Aan het begin van de middag bereikt een actief regengebied het noordwesten en dit gebied breidt zich gedurende de middag over de rest van het land uit. Het is zacht met maxima tussen 9°C in het noorden en 12°C in het zuiden. De vlagerige zuidwestelijke wind is in het algemeen vrij krachtig tot krachtig. In de kustgebieden is de wind krachtig tot hard met vooral vanmiddag lokaal soms (zware) windstoten tot rond 75 km/uur. De wind draait in de loop van de middag en avond naar noordwest en neemt af naar matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust.

Vanavond wordt het van het noordwesten uit droog en klaart het op. Komende nacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. In het uiterste zuiden zou een mistbank kunnen ontstaan. De temperatuur daalt landinwaarts in langdurige opklaringen naar waarden net boven het vriespunt, met vorst aan de grond. De wind neemt verder af en wordt zwak tot matig en draait boven land geleidelijk naar west tot zuidwest.

Dinsdag overdag blijft het droog en zijn er perioden met zon. De maximumtemperatuur is ongeveer 8°C. Er staat een zwakke tot matige, langs de kust later vrij krachtige zuidwestenwind. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Fraaie lucht (Foto: DJMO )
Fraaie lucht (Foto: DJMO )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!