#MeToo-moe door zaak Jelle Brandt Corstius

Mensen worden #MeToo moe, mede door de zaak  Jelle Brandt Corstius vs Gijs van Dam. Dat blijkt uit de poll op FOK! waar maar liefst zestig procent stemt er wel klaar mee te zijn. Brandt Corstius beschuldigde vorige week Van Dam van verkrachting zonder zijn naam te noemen, maar in Hilversum wist iedereen zijn naam.

Jelle kreeg zendtijd bij De Wereld Draait Door, Gijs gisteravond bij Pauw waar hij zich verweerde tegen de aanklacht van verkrachting en zei dat er gewoon wederzijdse seks was. Het beeld van een oude verkrachter en een weerloze stagaire veranderde nadat bleek dat beide mannen destijds rond de 25 jaar waren en na een avond met veel drank op in een hotelkamer belandden. Gijs Van Dam klaagt nu Jelle Brandt Corstius aan en vice versa. 

De rechter mag zich richten op de vraag of de heteroseksuele Brandt Corstius is verkracht of gewoon wat aan het experimenteren was. Dat laatste gebeurt vaker dan je denkt, zo bekende Gerard Joling dat hij het liefst neukt met gebonden heteroseksuele mannen.  Overigens geloven meer mensen Gijs van Dam dan Jelle Brandt Cortius blijkt uit de poll, een uitslag die ook te zien is in een soortgelijke poll op GeenStijl.