Uitslag PSV - Heracles Almelo

PSV heeft de koppositie in de Eredivisie verder verstevigd. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis eenvoudig met 3-0 van Heracles Almelo en kunnen nu rustig afwachten wat de Klassieker Feyenoord-Ajax oplevert. De ploeg van Philip Cocu staat minimaal vijf punten los van elke naaste belager.

PSV had Heracles vanaf de aftrap in de tang en de Eindhovenaren kwamen via topscorer Lozano na achttien minuten op voorsprong toen Hendrix de bal goed voorgaf. Daarna kreeg de thuisploeg genoeg mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar verzuimde dit.

Na de pauze was PSV opnieuw de betere ploeg, maar Navratil had plotseling wel de gelijkmaker op zijn schoen. Heracles beet meer van zich af, maar het was Van Ginkel die op aangeven van Mauro twintig minuten voor tijd de bevrijdende 2-0 maakte. In blessuretijd scoorde Van Ginkel nog de derde van de dag uit een strafschop.

PSV

3 - 0

Heracles Almelo

18' Lozano
78' Van Ginkel
90+1' Van Ginkel (pen)

Gele kaart: Locadia (PSV), Hardeveld, Pelupessy, Droste (Heracles Almelo)
Rode kaart: Pröpper (90) (Heracles Almelo)

Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 32.800
Arbiter: Janssen