Uitslag Feyenoord - NAC Breda

Het avondje NAC in de Eredivisie is de Bredase spelers goed bevallen. Zo goed zelfs dat de ploeg van trainer Stijn Vreven in de Rotterdamse Kuip voor een enorme stunt zorgde en met 0-2 won van koploper Feyenoord.

In het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen elkaar af en het duurde lang voordat de score geopend werd. Dat kwam aan de zijde van Feyenoord doordat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst naast Nicolai Jørgensen ook de geblesseerde Ridgeciano Haps en Jens Toornstra en de geschorste Steven Berghuis moest missen.

Desondanks konden de Rotterdammers nog een goed elftal op de been brengen en Jan-Arie van der Heijden was na twaalf minuten spelen dichtbij de 1-0, maar zijn inzet uit een hoekschop raakte de lat. Na bijna een half uur zette NAC daar een grote kans voor Thierry Ambrose tegenover, maar zijn inzet stuitte op Brad Jones. Even later was het wel raak toen Giovanni Korte na een afgeslagen corner de bal voor zijn voeten kreeg: 0-1.

Vlak na rust claimde NAC een strafschop toen Sofyan Amrabat García naar de grond werkte, maar arbiter Jochem Kamphuis zag er niets in. Kansen aan beide zijden volgden hierna, maar na een uur had Feyenoord op gelijke hoogte moeten komen. NAC-doelman Birighitti keerde een kopbal van Nelom en uit de rebound raakte Vilhena de lat.

Na een lichte overtreding op Amrabat ging de bal een kwartier voor tijd op de stip, maar Michiel Kramer miste de kans op de gelijkmaker. In plaats van nog een punt te pakken ging Feyenoord zelfs het schip in toen doelman Jones Thomas Enevoldsen uit probeerde te kappen, maar dit mislukte. Enevoldsen kreeg de bal en maakte de 0-2.

Enevoldsen zorgde voor de 0-2 na een blunder van Jones (Foto: Pro Shots/Kay Int Veen)