Lerares geband na seks met leerling in vliegtuig

Een 28-jarige lerares die met een mannelijke pupil lid werd van de zogeheten mile high club, mag nooit meer lesgeven op Engelse scholen. Dat heeft de National College for Teaching & Leadership woensdag bepaald, meldt de BBC.

Eleanor Wilson gaf les op een school in Bristol. Op de terugweg van een schoolreisje zou ze met de leerling seks hebben gehad in het vliegtuigtoilet. Beiden hadden alcohol genuttigd.

Het college oordeelde dat de vrouw tijdens het schooljaar 2015/2016 een ongepaste relatie had met de jongen, die in het onderzoeksrapport enkel wordt omschreven als Pupil A. Het is onduidelijk hoe oud de leerling was, maar omdat het om een zogeheten sixth form college gaat, was hij vermoedelijk tussen de 16 en 18 jaar.

De lerares ontving de jongen in haar werkkamer, gaf hem haar telefoonnummer en nam hem mee uit, aldus het rapport. Ze moedigde hem aan de relatie verborgen te houden en deze te ontkennen toen het onderzoek werd geopend.

Volgens het college heeft de lerares zich niet aan de maatstaven gehouden die het beroep met zich meebrengt. De vrouw, die vorig jaar al werd ontslagen, ontkent de beschuldigingen. Over de jongen meldt het rapport nog dat hij geloofde dat het tweetal een relatie had en dat de lerares van hem hield.