Lichaam Savannah Dekker (14) gevonden

Bij de grootscheepse zoektocht in Bunschoten, waar politie en honderden vrijwilligers zoeken naar het vermiste 14-jarige meisje Savannah Dekker, is een stoffelijk overschot gevonden.

De Lorentzweg in Bunschoten is volgens Hart van Nederland door de politie afgesloten. Of het gevonden lichaam het vermiste meisje is, is nog niet duidelijk.  

Nu.nl vult aan dat de honderden vrijwilligers die zich via Facebook hadden georganiseerd, niet degenen zijn geweest die het lichaam vonden. De plek waar het stoffelijk overschot werd aangetroffen is een lokaal industrieterrein.

Nu schrijft dat de politie weliswaar in Bunschoten aanwezig is 'om de zoekactie in goede banen te leiden', maar zelf 'geen aanwijzingen heeft' die erop duiden dat het vermiste meisje inderdaad in Bunschoten is. 

Sinds donderdag is Savannah niet meer gezien. Er was direct paniek, omdat vlakbij in Achterveld vrijdag een ander 14-jarig meisje dood in een sloot werd aangetroffen. De politie zei vrijdag dat beide zaken niets met elkaar te maken hadden. Een woordvoerder stelde: "Als je denkt dat de zaak van de vermissing en de vondst van het dode meisje iets met elkaar te maken hebben, dan zit je helemaal mis."

Update 14.49 uur 
De politie meldt dat het onderzoek nog uren kan gaan duren. De familie van Savannah is op de hoogte gesteld van de vondst van een lichaam. 

Hart van Nederland twittert verder dat er volgens de organisatie van de zoekactie, een schoolpasje is gevonden in de buurt van de gevonden overledene. Of dit pasje van Savannah was, wordt niet vermeld.

Update 19:56 uur
Het is nog steeds niet bekend of het om Savannah gaat. Een politiewoordvoerder laat weten: "Rechercheurs van de Forensische Opsporing zijn bezig met uitgebreid onderzoek. Sporen moeten eerst worden veiliggesteld. Zorgvuldigheid is daarbij van groot belang om eventuele sporen niet te missen of onbedoeld te wissen."

Bij de politie zijn dit weekend diverse berichten binnengekomen over twee mannen in een donkere auto die in de omgeving meisjes zouden hebben lastiggevallen. Wie daar informatie over heeft, wordt gevraagd contact met de politie op te nemen via het nummer 0900-8844.

Update 20:42 uur
Omdat de politie mensen expliciet oproept zich te melden als ze informatie hebben over verdachte lui in een zwart autootje, de volgende extra informatie daarover.

Het zou volgens meldingen over een aantal bijna-ontvoeringen gaan over twee mannen in een kleine zwarte auto. Ze zouden meisjes klem rijden en proberen mee te nemen. Het merk en kenteken weet men niet te noemen in veel gevallen, maar bij dit incident in Soest gaat het om een kleine zwarte Volkswagen Polo.

Vanzelfsprekend kan dit ook massa-hysterie zijn en is het níét de bedoeling elke zwarte auto van de weg te rijden, maar mocht je echt iets verdachts zien zoals de omschreven klemrijdactiviteiten, onthoud dan het kenteken en bel 0900-8844.

De meldingen kwamen voornamelijk uit oostelijke provincie Utrecht. Plaatsen die in de berichtgeving over de twee vermissingen en de bijna-ontvoeringen genoemd worden zijn globaal de regio Soest, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Amersfoort, Hoogland, Nijkerk en Achterveld. Woon je in of rondom die regio, hou dan een oogje in het zeil.

Update 23.55 uur 
De Politie Utrecht bevestigt dat het gevonden lichaam inderdaad dat van het meisje Savannah is. Een uitgebreide verklaring is hier te vinden.

Update 00:29 uur
Een verklaring van de burgemeester van de gemeente Bunschoten is zojuist op YouTube geüpload.