Radwanska hard onderuit op Roland Garros

Tennisster Agnieszka Radwanska is op Roland Garros in de derde ronde hard onderuit gegaan. De nummer tien van de wereld was totaal niet opgewassen tegen de Française Alizé Cornet, de mondiale nummer 43.

De 27-jarige Cornet, al bezig aan haar 42e Grand Slam-toernooi op rij, haalde drie keer eerder de vierde ronde: één keer op Roland Garros, Wimbledon en de Australian Open.

De partij tegen Radwanska werd, vooral in set één, een waar breakfestijn. Van de acht games in de eerste set gingen alleen de eerste en de zevende naar de dame die serveerde en in beide gevallen was dat Cornet. 

Radwanska brak de Française in set twee al gelijk, maar op haar eigen service bakte ze er werkelijk waar niks van. Alle drie haar servicegames gingen verloren, waardoor ze er in de hele wedstrijd geen één won. Cornet zegevierde zo met ruime cijfers: 6-2, 6-1.

Ook de nummer veertien van de plaatsingslijst ligt eruit. Elena Vesnina kon niet op tegen de Spaanse Carla Suarez-Navarro, in Parijs als 21e geplaatst. Suarez-Navarro was constant een stukje beter en stapte na 1:45 uur als winnares van het veld: 6-4, 6-4.