Eindexamens: alle havisten aan de bak

De jaarlijkse eindexamens zijn weer bezig. Daarom vind je vanaf vandaag op elke examendag alles wat je nodig hebt om deze examenperiode heelhuids door te komen.

Zit je op het VMBO en heb je vrijdag Nederlands? Bekijk dan hier nog snel een aantal handige uitlegvideo's over leesstrategieën.

Welke examens zijn er vandaag?
Vandaag staan er vijf examens op het programma, welke hieronder staan genoemd. Vorig jaar werd het havo-examen Nederlands als erg makkelijk ervaren. Bij de vmbo-examens Transport en logistiek en Voertuigentechniek kwamen vorig jaar nauwelijks klachten binnen, laten we hopen dat het dit jaar ook het geval is.

VMBO GL/TL
09:00-11:00 Transport en logistiek
(is nog niet bekend) 

09:00-11:00 Voertuigentechniek
Klik hier voor de opgaven en het correctievoorschrift.  

HAVO
13:30-16:30 Nederlands 
Klik hier voor de opgaven en het correctievoorschrift. 

VWO
09:00-12:00 Kunst (algemeen)
Klik hier voor de opgaven en het correctievoorschrift. 

13:30-16:30 Management & Organisatie
Klik hier voor de opgaven en het correctievoorschrift. 

Wanneer de antwoordmodellen beschikbaar zijn zullen wij deze aan dit bericht toevoegen.

Voor al je last-minute vragen kun je nog terecht op ons Examenforum. Een klacht bij het LAKS indienen kan hier. Laat ons in EXA of in de comments weten hoe jouw examen ging. Heel veel succes alvast!

Update 19:40 uur
De antwoordmodellen voor de examens voertuigentechniek, HAVO Nederlands, VWO Kunst (algemeen) en VWO Management & Organisatie zijn toegevoegd.

Over het examen Nederlands kwamen een recordaantal klachten (ruim 26.500) binnen. Het werd door de examenleerlingen afgeschilderd als een 'horrorexamen'.