Rob Geus boekt niet zomaar een hotelkamer

Rob Geus zoekt als hij een hotelkamer boekt, eerst uit hoe het daar is gesteld. Daarna kan hij het loslaten. "Anders zou ik geen fijn leven hebben", zegt de presentator woensdag in De Telegraaf.

In zijn programma Smerige Zaken pakt Geus hygiëneproblemen aan op heel diverse plekken, geeft de presentator aan. "Van een indoor speelparadijs tot een hotelkamer en zwembaden, we duiken erin."

In Rotterdam moest de politie er zelfs aan te pas komen, nadat was gemeld dat er een gijzeling was bij een hotel. Agenten troffen er vervolgens Geus aan die ruzie had met een manager. "Daar liep het behoorlijk uit de klauwen", aldus Geus. De twee schudden elkaar onder toezicht uiteindelijk toch de hand.

Ziek
In Rotterdam maakte Geus zich erg zorgen, zegt hij. Mensen durfden volgens hem niet meer in dat hotel te slapen. "En als volgens de laborant mensen zelfs ziek kunnen worden als ze onder de douche stappen, dan moet er iets gebeuren. Mocht een leidinggevende daar niet voor open staan, dan gaan we naar andere instanties. Ze komen er niet zomaar mee weg."

Ook is er dit seizoen een slagerij waar van alles niet in de haak is, vertelt de presentator.De laborant gelooft zelfs de uitslagen niet. Deze waren zo erg dat hij een second opinion aanvroeg. "Zoiets heb ik in dertien jaar tv niet meegemaakt. Dat je denkt van die uitslagen: dat kán niet! En met het hotel in Rotterdam, daar krijg je rillingen en kippenvel van als je dat ziet. Ik blijf me erover verbazen dat er zoveel dingen fout gaan. Het geeft aan dat dit programma urgentie heeft.''

Rob Geus boekt niet zomaar een hotelkamer
Rob Geus boekt niet zomaar een hotelkamer (Foto: BuzzE)