Pieters: "Wil Nederland vertegenwoordigen"

Erik Pieters hoopt nog steeds op een nieuwe kans in Oranje. De linksback presteert goed in Engeland, maar wordt nooit geselecteerd.

Pieters speelt al vier jaar namens Stoke City in de Premier League, maar de linksback speelde zijn laatste wedstrijd voor Oranje ruim tweeënhalf jaar geleden, tegen Italië (2-0). Het was de eerste interland voor Guus Hiddink die het stokje na het WK van 2014 had overgenomen van Louis van Gaal. Nooit meer kwam Pieters (18 interlands) daarna in actie voor Oranje, slechts één keer zat hij bij de selectie.

Pieters keek zaterdag met enige frustratie naar Oranje. "Natuurlijk!", zegt de linksachter bij De Tafel van Kees op FOX Sports. Waarom hij er nooit meer bij zit weet hij niet. "Ik heb geen uitleg gekregen waarom ik er niet bij zit en de kans niet heb gehad. Ik wacht erop, ik ben er klaar voor maar ik kan me er geen zorgen om gaan maken."

Bij Stoke City is Pieters al vier jaar basisspeler en mist hij nauwelijks een wedstrijd, maar toch koos Blind de voorbije maanden altijd voor Daley Blind, Jetro Willems of Patrick van Aanholt. Pieters: "Ik doe het nu al vier seizoenen goed in Engeland. Ik moet gewoon mijn wedstrijden spelen, en als het komt, dan komt het. Het is niet zo dat ik de trainer ga bellen om te zeggen dat ik moet spelen. Ik moet het laten zien bij mijn club en dat doe ik tot de max. Maar ik wil graag Nederland vertegenwoordigen, daar sta ik altijd voor open."

Een stap hogerop binnen de Premier League sluit Pieters ook niet uit. "Ik denk dat ik nog hoger kan, absoluut. Ik kan het niveau in Engeland goed aan en denk dat ik ook op een nog hoger niveau mee zou kunnen. Als de kans komt zal ik dat zeker doen", aldus de oud-PSV'er.