Effectief Chelsea boekt verhitte zege bij roodaangelopen Manchester City

Chelsea heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Manchester City gewonnen. In het Etihad Stadium werd het 1-3.

De wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea was er één tussen misschien wel de meest voorname kandidaten voor de eindwinst van de Premier League. Vooral voor de thuisploeg was het duel van groot belang. Door een geweldige reeks was het vooraf Chelsea dat zich koploper mocht noemen. Na negentig minuten voetbal wist Chelsea met kunst en vliegwerk de voorsprong ten opzichte van City met vier punten te vergroten.

In de eerste helft lag het tempo direct vanaf het eerste fluitsignaal erg hoog. Vooral Chelsea leek in de beginfase druk vooruit te willen zetten, maar op een vlammend afstandsschot van Eden Hazard na kwam het niet tot echte kansen. Hierna nam Manchester City het initiatief. De thuisploeg was via Sergio Agüero een aantal keer dichtbij een treffer. De ploeg van Josep Guardiola had verder ook reden tot klagen.

David Luiz werd na een slippertje van César Azpilicueta voorbij gerend door Agüero, waarna de Braziliaan niks anders restte dan een sluwe overtreding. De fans in het stadion rekenden hierop op een rode kaart, maar scheidsrechter Anthony Taylor wuifde alles weg. Even later had de thuisploeg ook nog recht op een penalty toen Ilkay Gundogan in het zestienmetergebied onderuit gehaald werd, maar ook dit liet de scheidsrechter aan zich voorbij gaan. Echter, op slag van rust was het Gary Cahill die de bal vanuit een voorzet van Jesús Navas in eigen goal werkte: 1-0.

In het tweede bedrijf trok Manchester City de lijn van de laatste fase in de eerste helft door en creëerde het ook de nodige kansen. Vooral Kevin de Bruyne miste een bijna niet te missen kans om de voorsprong van City te verdubbelen. Echter, in de 60e minuut was het dan toch Chelsea dat tot scoren kwam. Een lekkere dieptepass van Cesc Fabregas werd door Diego Costa knap gepromoveerd tot doelpunt: 1-1.

Nadat Manchester City opnieuw een aantal kansen verprutst had, was het tot ieders verbazing wederom Chelsea dat tot scoren kwam. Vanuit een snelle counter was het de ingevallen Willian die zijn ploeg op voorsprong zette. Uiteindelijk werd het ook nog 1-3. Wederom was het Chelsea dat scoorde uit een counter en ditmaal was het Hazard die het afmaakte en zo de wedstrijd besliste. Manchester City heeft de nederlaag aan zichzelf te wijten, terwijl Chelsea een harde klap uitdeelt in de strijd om de Engelse landstitel. De rode kaarten van Fernandinho en Agüero aan het absolute einde van de wedstrijd waren tekenend voor de frustratie van Manchester City.

Eden Hazard viert de 1-3. (PRO SHOTS/Action Images)