Vrachtwagenchauffeur is de weg kwijt

Een vrachtwagenchauffeur die een pistebully moest afleveren is de weg behoorlijk kwijtgeraakt. In plaats van in de Alpen kwam hij met de sneeuwbulldozer op het platteland van Noord-Duitsland aan. De bewoners van Seefeld, een oord in de gemeente Bad Oldesloe in Sleeswijk-Holstein, keken vreemd op toen het rupsvoertuig ter preparatie van skipistes op een dieplader het dorp kwam binnenrollen.

De fabrikant van het 200.000 euro kostende gevaarte uit Baden-Württemberg had op de bestelbrief inderdaad Seefeld ingevuld maar hij bedoelde de Oostenrijkse wintersportplaats, zo'n 800 kilometer de andere kant op. "Ik hoop dat het apparaat de barre tocht goed doorstaat", zei Elias Walser, de directeur van het plaatselijk toerismebureau. "Als het ding morgen ongeschonden bij ons aankomt, gaan we heel hard lachen."

De dwaling kwam uit doordat een inwoonster van 'Seefeld-Noord' het logo van 'Seefeld-Zuid' op de bully herkende, er een foto van maakte en die opstuurde aan Walser. Deze vermoedt dan ook dat de chauffeur blind op zijn dashboardnavigatie is afgegaan.

Vrachtwagenchauffeur de weg kwijt
Vrachtwagenchauffeur de weg kwijt (Foto: ANP)