Droom Armin komt uit met soloshow in ArenA

Armin van Buuren geeft op zaterdag 13 mei zijn grootste soloshow ooit. In de Amsterdam ArenA viert de dj dat hij twintig jaar in het vak zit. "Het is een droom die werkelijkheid wordt", zegt Armin tegen BuzzE. "Ik denk dat elke voetballer, elke tennisser en ook elke dj op het allergrootste podium wil staan."

Armin is de eerste dj die een soloshow verzorgt in het Amsterdamse stadion. "Ik heb er natuurlijk al eerder gestaan tijdens bijvoorbeeld Sensation of het Amsterdam Dance Event, maar dit keer sta ik er met mijn eigen show."

Tijdens The Best Of Armin Only blikt de dj terug op zijn twintigjarige carrière. "Ik wilde het feit dat ik twintig jaar in het vak zit niet zomaar voorbij laten gaan, maar zag een wereldtournee ook niet zitten. Het wordt een eenmalige show waarin ik fans meeneem terug in de tijd. Ik wil nog één keer een flink aantal artiesten terugbrengen die tijdens mijn eerdere shows op het podium stonden."

Verjaardag
Wie in mei ook van de partij zijn, wordt later bekendgemaakt. Kensington en Mr. Probz, met wie Armin momenteel de wereld over trekt in het kader van de Armin Only Embrace-tournee, zijn er in mei zeker bij. "Voor mij wordt het ook echt een hoogtepunt. Veel artiesten waarmee je een tournee doet, zie je daarna nooit meer omdat ze in bijvoorbeeld Los Angeles of Toronto wonen. Het wordt voor mij een hereniging met hen, het voelt een beetje als m'n verjaardag."

Hoewel er flink wat gastartiesten worden uitgenodigd, wil Armin ook 'zelf gaan knallen'. "Ik ga ook mijn dj-schap vieren." Juist dat zorgt voor extra spanning bij de 39-jarige dj. "Ik ben zeker nog nerveus voor shows. Hoewel ik inmiddels wel weet hoe ik een grote show moet benaderen, blijft het wel een freestyle dj-set en dat geeft extra spanning."

Veel energie
Tijdens de show in de ArenA komt ook nieuw materiaal voorbij. "Ik ben volop bezig met nieuwe nummers, heb al tracks en zelfs al een video voor volgend jaar af." Van een zesde album is vooralsnog geen sprake. "Daar ben ik nog niet mee bezig, maar ik heb wel een aantal nieuwe singles die in een continue stroom gaan verschijnen."

Hoewel The Best Of Armin Only een 'megaproject' is, is Armin razend druk met andere mixalbums en nieuwe singles. Voor hij in mei zijn twintigjarig dj-jubileum viert, staat Armin op 18 februari in de Jaarbeurs in Utrecht met zijn A State Of Trance Festival. "Daarvoor heb ik net het anthem af, dat gaat binnenkort in première tijdens mijn radioshow."

"Ik heb gewoon heel veel energie en vind het allemaal hartstikke leuk om te doen", zegt Armin over zijn volle agenda. "De show in de ArenA is een geweldige kans, dit wordt mijn grootste show ooit en een avond om nooit te vergeten."

Droom Armin komt uit met soloshow in ArenA
Droom Armin komt uit met soloshow in ArenA (Foto: BuzzE)