Tactische oorlogsgame Sudden Strike krijgt vierde deel

Uitgever Kalypso, die we kennen van de Tropico-games, heeft aangekondigd dat Sudden Strike 4 in de maak is. Sudden Strike is een serie van RTT(Real Time Tactics)-games in Tweede Wereldoorlog-setting waarvan het laatste deel in 2007 uitkwam.

Het vierde deel is ontwikkeling bij Kite Games, een studio gevestigd in Budapest, Hongarije. De game is in ontwikkeling voor PlayStation 4, pc, Mac en Linux. Van een versie voor Xbox One wordt geen melding gemaakt. De Sudden Strike-games kenmerken zich door de nadruk op het tactische aspect van oorlogvoering.

In Sudden Strike 4 kan de speler drie verschillende campaigns doorspelen, waarin je Britse of Amerikaanse, Duitse of Soviet-troepen aanstuurt. Er zijn meer dan 100 units beschikbaar, zoals de Duitse HE-111 bommenwerper, de Russische T34-tank, het Britse Hawker Typhoon gevechtsvliegtuig en de Duitse Panzerkampfwagen VI Tiger. De speler kan kiezen uit negen commanders, waaronder George Patton en Bernard Montgomery, die ieder weer over hun eigen unieke vaardigheden beschikken. Sudden Strike 4 moet in de lente van 2017 uitkomen.