[vCL] Uitslag Ajax - PAOK Saloniki

Ajax is er niet in geslaagd haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen te winnen. Tegen PAOK Saloniki werd het 1-1. De thuisploeg was in de eigen ArenA beter, maar kon de Griekse bezoekers niet verslaan. Vele kansen werden gemist door de Ajacieden, wat hen mogelijk duur komt te staan omdat de bezoekers de belangrijke uitgoal maakten.

Al in het begin van de wedstrijd was de missie van Ajax duidelijk: Druk zetten. De bezoekers vonden het niet heel prettig voetballen, al gaven ze weinig grote kansen weg. Een schietkans van Jairo Riedewald was het grootste wapenfeit. Rond de twintigste minuut was de thuisclub het meest gevaarlijk. Eerst werd een schot van Davy Klaassen moeizaam gekeerd, waarna de jonge Kasper Dolberg binnen kon schieten. Hij deed dit echter marginaal vanuit buitenspelpositie en dus werd het doelpunt afgekeurd. Even later schoot Jairo Riedewald de bal tegen de lat.

Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers echter op voorsprong. Djalma werd aan de zijkant gelanceerd en Jasper Cillessen kwam uit, maar had de bal niet. Djalma kwam bijna tot bij de cornervlag, maar wist toch de bal in het net te prikken omdat de keeper niet stond waar hij hoorde te staan. Ajax liet zich niet uit het veld slaan en bleef degelijk veldspel vertonen. Een inzet van Anwar El Ghazi werd prachtig gekeerd door de doelman van de Grieken.

Na rust bleef Ajax op zoek naar een goal. Dolberg kopte eerst een bal op doel die net over werd gewerkt, maar tien minuten later was het met een droge knal wel raak. Ajax kwam hierna eigenlijk ook niet meer echt in de problemen, op 1 moment na, maar wist zelf ook weinig meer te creëren. Dat ene moment was na een afgeslagen corner, waar Tzavellas van dacht te profiteren. Cillessen kwam nu wel goed uit en wist daardoor de inzet te keren.

Volgende week zal Ajax dus opnieuw een doelpunt moeten maken. Daarbij zal het minimaal met een gelijkspel naar huis moeten gaan. Bij de vorige ontmoeting in de derde ronde van de voorronde Champions League gebeurde dit, na de 1-1 in de ArenA. Er liggen dus nog steeds goede kansen voor de Amsterdammers, maar ze hebben het zichzelf niet makkelijker gemaakt op weg naar het miljoenenbal.

Kasper Dolberg scoort de 1-1. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

AFC Ajax

1 - 1

PAOK Saloniki

58' Dolberg    27' Campos

Gele kaart: Schone, Schone, Schone, (AFC Ajax), Glykos, Athanasiadis, (PAOK Saloniki)

Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 47744
Arbiter: Estrada