Jos Verstappen stopt met management van Max

Jos Verstappen is per direct gestopt met het management van zijn zoon Max. Als reden voert de oud-Formule 1-coureur aan dat Max met zijn stoeltje bij Red Bull Racing is waar hij zou moeten zijn. Daarnaast stopt Verstappen met zijn column in de Telegraaf. Naar eigen zeggen heeft hij zelf het besluit genomen.

Verstappen offerde zijn autosportloopbaan op om zoon Max bij de karts te begeleiden. De Limburger zag Max vrijwel alles winnen in de karts en begeleidde hem naar de Formule 3 waar Max zodanig veel indruk maakte dat hij in de Formule 1 een stoeltje kreeg bij Toro Rosso. Daar gaf Jos Max nog regelmatig advies, maar ook aan deze rol is, met de overstap van Max naar Red Bull Racing, per direct een einde gekomen. Jos zal de races nog wel bezoeken, maar zich verder nergens meer mee bemoeien.

Jos Verstappen: "Ik mag gewoon de garage in gaan, maar in deze fase van de carrière van Max is het beter om een stap terug te doen. Hij is waar hij zou moeten zijn en het draait nu om Max en niet om zijn vader. Ik heb mijn taak volbracht en hij zich bij een topteam. Dat is fantastisch. Ik ben ook gestopt met een column in een krant, omdat ik niet meer in de schijnwerpers wil zijn. Ik wil nu op de achtergrond blijven. Het is nu aan Helmut Marko, Christian Horner en Max om te zeggen wat ze moeten zeggen en niet meer aan mij."

Update 13.01 uur
Jos Verstappen heeft aangegeven dat hij niet stopt met het management van Max. De Nederlander zal wel de interviews aan zich voorbij laten gaan en zich alleen nog op de achtergrond begeven om Max de ruimte te geven. Wel is hij beschikbaar als Max advies nodig heeft.