KNVB onderzoekt wangedrag Kramer

Michiel Kramer wordt mogelijk geschorst, vanwege zijn wangedrag in de wedstrijd tegen FC Groningen (1-1). De aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft inmiddels aangekondigd een vooronderzoek naar de aanvaller van Feyenoord te starten.

In de wedstrijd tegen FC Groningen greep Kramer tot twee keer toe een speler van FC Groningen naar de keel. Tijdens een opstootje kreeg de aanvaller het eerst met Etiënne Reijnen aan de stok, waarna hij zijn tegenstander naar de keel greep. Daarna kreeg Rasmus Lindgren eenzelfde behandeling, al werd deze actie bestraft met geel. Arbiter Dennis Higler had het voorval met Reijnen echter gemist, waardoor de aanklager een vooronderzoek kon instellen.

Kramer dreigt de bekerfinale tegen FC Utrecht dus te moeten missen, al lijkt die kans klein. De aanvaller en Feyenoord hebben tot morgenochtend 10:00 uur de tijd om hun verklaringen in te sturen. Daarna formuleert de aanklager een voorstel, waarna de Rotterdammers in beroep kunnen gaan. Als dat laatste gebeurt, is Kramer gewoon bij de bekerfinale aanwezig.