Hamilton: "De rivaliteit met Rosberg is echt"

Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft toegegeven dat de frictie tussen hem en Nico Rosberg allesbehalve nep is. Ooit waren de twee jeugdvrienden, maar de vriendschap bleek niet bestand tegen de verhitte strijd om de wereldtitels van de afgelopen jaren. De twee Mercedes-coureurs zijn de afgelopen jaren regelmatig met elkaar in de haren gevlogen, zowel op de baan als ernaast. Het hoogtepunt van de vete werd in 2014 bereikt op Spa-Franchorchamps, toen de Duitser zijn leidende Britse teamgenoot bij een inhaalactie elimineerde. 

Op de vraag van de officiele Formula 1-website of er echte rivaliteit is of slechts een media-hype, zegt Hamilton: "Er is frictie tussen ons. Maar het is slecht een klein vuurtje waar iedereen steeds weer olie overheen gooit zodat het groter wordt. En zonder dat we het zo bedoelen doen we dat zelf, Nico en ik, ook steeds, afhankelijk van wie er wint. Dus het is echt, een echte rivaliteit." De afgelopen twee jaar vochten de kemphanen alleen met elkaar om de titel, Hamilton hoopt dat het dit jaar anders zal zijn. "Ik hoop dat het geen 'Lewis versus Nico-show' zal zijn dit jaar, dat Ferrari mee gaat doen, en dat het een spannende competitie wordt."

Of Ferrari daar toe in staat is blijft de vraag, al noteerden Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen goede tijden tijdens de eerste testweek in Barcelona. "Dat zegt niks," weet Hamilton. "Met hoeveel brandstof reden zij? Welk programma deden ze? Dat zijn allemaal vragen. We zullen tot Melbourne moeten wachten." Maar zelfs wanneer Ferrari tekort komt op Mercedes, verwacht Hamilton een pittige strijd. "Mijn enige focus is op de wereldtitel. Maar Nico is gegroeid, dus ik zal moeten accepteren dat hij exceptioneel snel is en dat ik dus opieuw beter zal moeten rijden dan voorheen. Ik weet nog niet hoe, maar dat is mijn doel."