Darters Hendriks en McGeeney winnen koppeltoernooi Dutch Open

Darters Jimmy Hendriks en Mark McGeeney hebben het koppeltoernooi op de Dutch Open in Assen op hun naam weten te schrijven. In de finale waren beide heren met 5-4 te sterk voor Shaun Carrol en Gareth Watts. Bij de dames ging de eindzege naar Aileen de Graaf en Sharon Prins. 

De Dutch Open is één van de grootste darttoernooien van de wereld. Op vrijdag hebben het koppeltoernooien plaats en zaterdag en zondag staan de individuele toernooien op het programma. 1451 koppels hadden zich bij de heren ingeschreven om deel te nemen, vijftien procent meer deelnemers dan vorig jaar. 

De titel ging uiteindelijk naar Hendriks en McGeeney. Verrassende halvefinalisten waren Koen den Hartog en Danny Merlijn. Het koppel stuntte onder andere door in de kwartfinale Lakeside-kampioen Scott Waites en Martin Atkins uit te schakelen. 

Bij de dames ging de eindzege naar De Graaf en Prins. Het dameskoppel won in de finale van Paula Jacklin en Sue Guilliver. Het werd 4-1. Er deden bij de dames 159 koppels mee. Alle uitslagen van het koppeltoernooi zijn hier terug te vinden. 

Onder de deelnemers vrijdag bevonden zich ook RTL7-presentator Marcel Maijer en dartscommentator Jacques Nieuwlaat. Het duo verloor hun eerste en enige partij met 3-1. 

Zaterdag gaat het grote toernooi beginnen. Bij de heren hebben 2834 darters zich ingeschreven en 329 dames gaan met elkaar de strijd aan. Vorig jaar gingen de titels naar Martin Adams en Aileen de Graaf.