Voetballer ontslagen na 'penisschandaal'

De Duitse voetbalclub SC Paderborn heeft een speler ontslagen die het net iets te bont maakte tijdens een trainingskamp. Aanvaller Nick Proschwitz liet in een hotel zijn broek zakken en liet zijn mannelijke geslachtsdeel zien aan een vrouwelijke medewerkster. Ook moet ex-topvoetballer Stefan Effenberg vrezen voor zijn baan als trainer bij Paderborn.

Zaterdagnacht liet de aangeschoten aanvaller in een vijf-sterrenhotel in het Turkse Belek zijn broek zakken voor het oog van een medewerkster van het sportagentschap die de trainingsstage geregeld had voor de club die uitkomt in de tweede Bundesliga. De vrouw was echter niet onder de indruk van de paarsgepunte lans van de voetballer en zegt dat ze seksueel lastig is gevallen. 

Zelf is de speler zich van geen kwaad bewust en schuift de schuld door naar anderen. "Ik had geen onderbroek aan onder mijn trainingsbroek, toen een van mijn ploeggenoten mijn broek naar beneden trok was mijn penis maar even zichtbaar. Het was echt niet langer dan een seconde"

Het besluit van de club was echter duidelijk. "Nick Proschwitz behoort niet langer meer tot onze selectie. We hebben het voorval gehoord en hebben daarna de nodige consequenties getrokken," zegt de voorzitter van de club in Bild. 

Ook de baan van de trainer die de leiding had over het elftal in Belek staat op het spel. Voormalig topspeler Stefan Effenberg die in oktober 2015 begon bij de club moet op gesprek komen bij de voorzitter. "Het is zeker niet uitgesloten dat Stefan zijn baan gaat verliezen. Het is volkomen logisch dat naar aanleiding van de gebeurtenissen in Turkije er intern vragen gesteld moeten worden."