Senna vroeg Stallone hem te spelen in een film over zijn leven

Hollywoodster Sylvester Stallone werd ooit hoogstpersoonlijk door Formule 1-legende Ayrton Senna gevraagd om de hoofdrol te spelen in een film over diens leven, zo stelt de acteur. Volgens Stallone spraken de twee meermaals over het project in de periode voor Senna's dood tijdens de Grand Prix van San Marino in 1994. Als bewijs van het hele verhaal heeft Stallone een originele helm van de Braziliaan, die hem ooit door Senna werd toegezonden.

"Ayrton Senna was één van de beste coureurs aller tijden," zegt Stallone die bekend werd als Rocky Balboa in de beroemde boksfilms. "En hij wilde dat ik hem ging spelen. We spraken vele jaren geleden met elkaar door de telefoon en hij zei dat hij mijn films heel leuk vond. Daarna hadden we nog een aantal gesprekken." Senna begon tegen Stallone over zijn helm. "Hij vroeg mij eens goed te kijken naar zijn helm omdat die Rocky-kleuren had. Daarom stuurde hij mij zijn helm op."

Helaas brak het voorjaar van 1994 aan en Senna kwam om het leven in Imola's beruchte Tamburello-bocht. Daarna kapte Stallone de plannen af. "Nadat hij stierf in die vreselijke crash heb ik besloten de film niet te maken. Dat was gewoon te zwaar." De helm heeft Stallone nog altijd in zijn bezit. "Die staat al jaren in mijn huis en is prachtig." Stallone bleef echter op reguliere basis autoraces bezoeken en bracht in 2001 de Champcar-film Driven uit. De film werd geen succes en Stallone verklaarde jaren later spijt te hebben de film ooit te hebben gemaakt.