Vader gaat met dochtertje in bad en wordt voor pedo uitgemaakt

Een Deense komiek die veel kritiek te verduren kreeg toen hij had verteld dat hij weleens met zijn dochtertje in bad zat kreeg daarop naar zijn hoofd geslingerd dat hij pedofiel zou zijn. Om een statement te maken plaatste hij daarop onderstaande foto op facebook, waarop nog meer mensen hem aanvielen.

De komiek zelf vindt het niet meer dan normaal als vaders hun kinderen wassen op die leeftijd, maar een groot deel van de bevolking heeft daarmee het vooroordeel 'pedofiel' al meteen klaar.

Pedagoog Bas Levering van de Universiteit Utrecht vindt het 'belachelijk' dat de komiek door sommigen voor pedo wordt uitgemaakt. "Het is heel normaal dat vaders met hun dochter van 2 jaar in bad gaan," vertelt hij tegen het RTL nieuws.

"In de jaren '70 was het de normaalste zaak van de wereld dat vaders in hun nakie hun dochter op schoot namen. Ook hun dochter van 9. Maar door de grote misbruikzaken van de afgelopen jaren is dat niet meer de normaalste zaak van de wereld. We hebben een bedorven blik gekregen."

Wat vind jij?

Vader in bad met dochtertje (2). Pedo?
Vader in bad met dochtertje (2). Pedo?