FOK! Wat een weer: nog 19 dagen tot kerstmis

Gisteren was het flink aan het waaien, en ook vandaag ligt de wind niet stil, Aan de noordwestkust kunnen zware windstoten voorkomen. Het is grotendeels bewolkt en af en toe valt er een druppeltje regen. Later op de middag kan het wat harder gaan renenen. De temperatuur ligt rond de 12 graden 

Na dagenlang zeuren kreeg ik dan toch een aantal foto's tegelijkertijd ingestuurd! Zo ook deze twee van de zonsopgang van gisterenochtend. Van diverse kanten hoorde ik dat de lucht feloranje tot felroze werd verlicht toen de zon opkwam. Ook in het Weer, klimaat en natuurrampen forum deelden een paar users hun fraaie foto's van de zonsopgang gisterenochtend! 

Onderstaande foto kreeg ik van user Twieki, uit lelystad. 

Zonsopgang in Lelystad (Foto: Twieki)
Zonsopgang in Lelystad (Foto: Twieki)

Ook uit Cuijk kreeg ik een foto doorgemaild, van user Charged. 

Zonsopgang in Cuijk (Foto: Charged)
Zonsopgang in Cuijk (Foto: Charged)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1613 passeerde Venus tussen de aarde en de zon. Hiermee kwam de voorspelling van Johannes Keppler, met een marge van onnauwkeurigheid, uit. 

* In 1912 werd de Buste van Nefertiti gevonden bij opgravingen in Egypte. De vonds werd gedaan door de Duitse archeoloog Ludwig Borchardt

* In 1833 brandde het Engelse warenhuis Harrods volledig af. 

* In 1917 kwamen bij een niet-nucleaire explosie in Halifax 1900 mensen om het leven. Het is de groote explosie in de geschiedenis.