GeenPeil start Gemeente Wacht

Omdat de democratiehaters in Den Haag het GeenPeilreferendum proberen te saboteren, heeft GeenPeil 'Het Leger des Peils' gevraagd mee te doen met 'de Grote GeenPeil Gemeente Wacht'. Zo kan GeenPeil erachter komen welke gemeentes niet voldoende stemhokjes gaan plaatsen voor het referendum dat op 6 april 2016 plaats gaat vinden.

De bedoeling van de Gemeente Wacht is dat mensen gemeentes gaan mailen, bellen of Twitteren met de vraag hoe zij met het referendum om zullen gaan, en of ze net zoveel stemlokalen zullen inrichten als bij andere landelijke verkiezingen. Ook zou GeenPeil graag links naar gemeentelijke begrotingen ontvangen, zodat ze kunnen zien welke gemeentes zogenaamd geen geld hebben voor voldoende stemhokjes, maar vervolgens wel duizenden euro's aan nutteloze dingen uitgeven.

Als GeenPeil een landelijk overzicht heeft, gaan ze kijken welke oplossingen ze kunnen inzetten. Voorbeelden van oplossingen zijn vervoer van stemgerechtigden naar een stembureau, of lokale vrijwilligers zodat er meer stemhokjes open kunnen.

Het door GeenPeil, een initiatief van Burgercomité-EU, weblog GeenStijl en het Forum voor Democratie, afgedwongen referendum gaat over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie. De vraag die op het referendumbiljet zal komen te staan is: ''Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?'' De Grote Gemeente Wacht kun je hier bekijken.

GeenPeil
GeenPeil start Gemeente Wacht (Foto: ANP)