FOK! Wat een weer: zwarte maandag

Afgelopen nacht was het bewolkt en viel er  hier en daar wat regen. Met name in het  binnenland kon nog wat nevel of mist ontstaan.  Ook vandaag ligt er een grauwe sluier over Nederland, die af en toe wat water doorlaat. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten. De temperatuur blijft ergens tussen de 11 en 13 graden hangen. Ook de rest van de week ziet er niet bijzonder rooskleurig uit. Voorlopig zou ik je regenjas nog even paraat houden in ieder geval! 

De zonsondergang in Alkmaar blijft spectaculair om te zien. Genomen van drie hoog met uitzicht op de duinrand in Bergen aan Zee.

Zonsondergang Alkmaar  (Foto: Papabear)
Zonsondergang Alkmaar (Foto: Papabear) 

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1987 vond een beurscrisis plaats, waar de naam Zwarte Maandag aan ontleend is. 

* In 1989 worden de Guildfor Four vrijgelaten. De vier vermeende IRA terrorristen zaten vijftien jaar lang onschuldig vast. 

* In 2005 staat Saddam Hoessein terecht vanwege 'misdagen tegen de menselijkheid'.

* In 2009 wordt de DSB Bank (u weet wel, van Dirk Scheringa, die tegenwoordig politieke aspiraties heeft) failliet verklaard.

* In 2013 brandt in het centrum van Leeuwarden onder meer het geboortehuis van Mata Hari af. Bij de brand gingen nog tien andere huizen en vijf winkels in vlammen op. Er viel één dode bij de brand. 


Just another manic monday ...