Horner: "Interesse Audi in Formule 1"

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner dat Volkswagen met het merk Audi interesse heeft in de Formule 1. Het is echter te vroeg om te zeggen of het merk uit Ingolstadt ook daadwerkelijk de sprong zal gaan wagen.

De geruchten over VW/Audi zwollen afgelopen weekend in Singapore aan nadat BBC-analist en oud F1-teambaas Eddie Jordan meldde dat een deal tussen VW en Red Bull aanstaande zou zijn. Het Duitse concern zou met Audi dan in 2018 in kunnen stappen om het team over te nemen. Dit omdat Renault aangekondigd heeft na dit jaar te breken met zowel Red Bull Racing en Toro Rosso. In de tussenjaren zou gereden moeten worden met Ferrari-motoren.

Horner: "Het is mooi dat Volkswagen interesse toont in de Formule 1. Alles is op dit moment echter nog speculatief. Zelfs als ze zouden besluiten om tot de Formule 1 toe te treden dan hebben ze nog twee tot drie jaren nodig om een competitieve motor te bouwen."

Red Bull verwacht de contracten met Renault snel af te kunnen wikkelen. De situatie voor de nabije toekomst is voor de Oostenrijkers dan ook duidelijk, maar de verdere horizon is dat allerminst.