'Snel deal tussen Lotus F1 en Renault'

Het lijkt erop dat Renault snel een groot belang zal nemen in het Formule 1-team Lotus. Dit blijkt uit een uitspraak van de Britse rechter Briss die vanwege het komende nieuws een zaak van de Britse belastingdienst HMRC tegen Lotus zeven dagen aangehouden heeft.

De Britse belastingdienst sleepte Lotus op 7 september voor de rechter omdat het voor de maand juni een bedrag van 900.000 Britse Pond (1,2 miljoen euro) niet voldaan had. Daar is nu een soortgelijk bedrag voor juli bijgekomen en waarschijnlijk volgt augustus spoedig.

Mocht Lotus onder curatele komen te staan dan komt de deal met Renault in gevaar en worden mogelijk 400 mensen op straat gezet. Daarom heeft Briss de rechtszaak voor de tweede en laatste maal zeven dagen aangehouden. "Beide partijen (Lotus en Renault, red.) hebben me ervan overtuigd dat de kans zeer groot is dat de eerste fase van de deal binnen zeven dagen ondertekend wordt, waarmee het bedrijf een significant bedrag binnenkrijgt."

Mocht Renault zich inkopen bij Lotus dan zou het Franse bedrijf 65 procent van de aandelen bemachtigen. Het raceteam uit Enstone zou dan weer met Renault-motoren gaan rijden in plaats van de Mercedes die er dit jaar in ligt.