Clarksons autoshow heet wellicht Gear Knobs

De nieuwe autoshow die Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond voor Amazon gaan maken heet wellicht Gear Knobs. Die naam werd als handelsmerk geregistreerd door een advocatenkantoor dat vaker voor Clarkson werkte. Dat ontdekte BuzzFeed.

Clarkson, May en Hammond, die voor de BBC jarenlang het succesvolle autoprogramma Top Gear maakten, hebben nog niets losgelaten over de naam van hun nieuwe show. Na het vertrek van Clarkson bij de BBC besloten ook May en Hammond op te stappen. Amazon trok aan het langste eind en strikte de drie voor een nieuw programma dat vanaf volgend jaar te zien is bij Amazon Prime.

Ruim een maand voordat het trio op 30 juli bekendmaakte voor Amazon aan de slag te gaan, liet Clarksons advocatenkantoor Olswang de naam Gear Knobs registreren. Met het handelsmerk kan de naam worden gebruikt voor televisieshows en merchandise met betrekking tot auto's en autorijden. Ook het op Gear Knobs lijkende Gear Nobs werd geregistreerd.

BuzzFeed is mogelijk ook de nieuwe Stig op het spoor. De anonieme testcoureur heet wellicht Speedbird. Ook die naam werd al vastgelegd als handelsmerk.

Clarksons autoshow heet wellicht Gear Knobs
Clarksons autoshow heet wellicht Gear Knobs (Foto: BuzzE)