'Clarkson met House of Cars naar Netflix'

Voormalig Top Gear-presentator Jeremy Clarkson is volgens de Britse media in gesprek met Netflix. De videodienst zou belangstelling hebben voor een nieuw autoprogramma. Clarkson en zijn collega's Richard Hammond en James May hebben zelfs al een naam in gedachten: House of Cars.

Die programmatitel is een verwijzing naar de succesvolle Netflix-reeks House of Cards, over de Amerikaanse politiek. Netflix is overigens niet het enige bedrijf waarmee Clarkson onderhandelt. Ook het Britse ITV zou interesse hebben in een autoprogramma.

De 55-jarige Clarkson werd eerder dit jaar ontslagen bij de Britse BBC nadat hij een producer van de show had aangevallen. De aanleiding was onbenullig: het avondeten was in Clarksons ogen niet goed geregeld door de man.

Na het incident werd Clarkson eerst geschorst en kreeg hij te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd. Er zijn sindsdien geen nieuwe afleveringen van het wereldwijd succesvolle autoprogramma Top Gear opgenomen. Wel zijn er in verschillende landen liveshows gepland.

Jeremy Clarkson (Wikimedia) (Foto: Tony Harrison)
Jeremy Clarkson (Wikimedia) (Foto: Tony Harrison)