Sony verlaagt prijs PlayStation 4

Sony heeft bekendgemaakt dat de PlayStation 4 in Japan een stuk goedkoper gaat worden. Op dit moment is de aanbevolen prijs van de PlayStation 4 in het land van de reizende zon 39.980 yen en gaat naar 34.980 yen. Dat is een waardedaling van zo’n 12% en voor de snelle rekenaars ongeveer 35 euro. De prijsverlaging gaat per 1 oktober in, maar of deze ook wordt doorgevoerd in Europa en Amerika en hoeveel goedkoper hij gaat worden, is nog niet bekend.

De Xbox One is ook veel goedkoper in Japan dan in Europa, maar ze gaan niet bepaald als warme broodjes over de toonbank. Behalve dat de prijs omlaag gaat, gaat Sony ook allemaal kekke faceplates uitbrengen waardoor je PlayStation een feestelijk kleurtje krijgt. Ze moeten rond de 20 dollar gaan kosten en zijn vanaf 6 november te koop in Japan.

Ook krijgen de controllers een kleurtjesupdate waarvan de Gold en Silver naar Europa toe komen. Of de andere twee kleuren en voor welke prijs dit in de schappen komt te liggen, is wederom niet bekend. En mocht je nog interesse hebben in een nieuwe tv, wacht dan even. Binnenkort rust Sony de duurdere modellen uit met PlayStation Now, waarmee je beelden van de PlayStation 4 kan streamen naar elke tv die dit ondersteund.