'Wilders is als een tumor in je hoofd'

De politieke beweging Denk van de Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk (beiden ex-PvdA) gaat PVV-leider Geert Wilders overal volgen waar hij zich meldt als inspreker op gemeenteraadsvergaderingen waar de komst van een asielzoekerscentrum wordt besproken. Dat zei Selcun Öztürk donderdag in Zeewolde, waar zijn collega Kuzu evenals Wilders had ingesproken tijdens een raadsvergadering.

,,Wilders is te vergelijken met een tumor in je hoofd. Mensen zeggen: je moet er geen aandacht aan schenken, maar dan wordt de tumor op het laatst zo groot dat er niets meer aan te doen is. Je moet hem bestrijden. Hoe? Wij gaan ons in iedere gemeente waar hij zich opwerpt als inspreker, ook melden als inspreker, voor het tegengeluid. Zijn optreden in Zeewolde trok nog veel aandacht, maar als hij dit een paar keer heeft gedaan is het nieuwtje er voor hem wel af", aldus Öztürk.

Wilders kondigde in Zeewolde aan voortaan in elke gemeente waar mogelijk een asielzoekerscentrum komt, te gaan inspreken op raadsvergaderingen.

'Wilders is als een tumor in je hoofd'
'Wilders is als een tumor in je hoofd' (Foto: ANP)