Manchester City is Chelsea de baas, Arsenal verslaat Crystal Palace

Manchester City heeft zondag de topper in de tweede speelronde van de Premier League tegen landskampioen Chelsea gewonnen. De ploeg van manager Manuel Pellegrini was de manschappen van José Mourinho met 3-0 de baas. Sergio Agüero opende na een half uur de score in het Etihad-stadion, aanvoerder Vincent Kompany en Fernandinho beslisten de wedstrijd in de slotfase.

Met de volle score van zes punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van 5-0 gaat Manchester City aan kop in de Engelse competitie. Leicester City en Manchester United hebben ook hun eerste twee duels gewonnen. Chelsea was vorige week op het eigen Stamford Bridge niet verder gekomen dan 2-2 en staat met één punt in de onderste regionen.

Bij de Blues ging het afgelopen week vooral over Eva Carneiro, de teamdokter die in de slotfase van het duel met Swansea City het veld in was gerend om de aangeslagen Eden Hazard te helpen. Tot woede van Mourinho, die vond dat het meest bekende lid van zijn medische staf had moeten zien dat de Belg alleen een beetje moe was en geen blessure had toen Chelsea al met tien man speelde. De Portugees besloot Carneiro en een andere fysiotherapeut van de bank te verbannen, wat tot de nodige ophef leidde. Toch bleef Mourinho bij zijn besluit.

De twee nieuwe medici op de bank bij Chelsea konden in Manchester meteen aan hun naamsbekendheid werken, want op slag van rust hadden ze het druk met blessures van Gary Cahill en Diego Costa. De verdediger liep een bloedneus op, de Spaanse spits een hoofdwond door een elleboog van Fernandinho. Opvallend genoeg liet scheidsrechter Martin Atkinson die overtreding van de Braziliaan onbestraft. De woedende Diego Costa wilde Fernandinho bij het ingaan van de rust te lijf gaan, maar werd tegengehouden door ploeggenoten.

Agüero bracht de dominante thuisploeg na een knappe actie in het zestienmetergebied op voorsprong. De Argentijnse topschutter passeerde doelman Asmir Begovic, vervanger van de geschorste Thibaut Courtois, met zijn linkervoet. Kompany kopte in de 79e minuut de 2-0 binnen, op vrijwel identieke wijze als maandag tegen West Bromwich Albion. Het slotakkoord was voor Fernandinho.

Na de thuisnederlaag van vorige week tegen West Ham United (0-2) heeft Arsenal zondag tegen een andere stadgenoot wel weten te winnen. In Zuid-Londen won de ploeg uit Noord-Londen met 2-1 van Crystal Palace.

Olivier Giroud zette het elftal van trainer Arsène Wenger na een kwartier spelen op 0-1, maar na een half uur spelen was het weer gelijk via Joel Ward. Een eigen doelpunt van Damien Delaney tien minuten na rust bezorgde Arsenal de drie punten op Selhurst Park.

Palace won de eerste wedstrijd vorige week met 3-1 bij Norwich City.

Manchester City is Chelsea de baas
Manchester City is Chelsea de baas (Foto: ANP)