Pier Scheveningen zaterdag heropend

De Pier in Scheveningen gaat zaterdag weer deels open. Het publiek kan dan terecht op het gerenoveerde bovendek, het pannenkoekenrestaurant, de toren en de Bungy Jump. Dat heeft de organisatie achter de Pier donderdag laten weten.

Omdat de renovatie van de Pier nog niet klaar is, mogen er de komende weken per dag tegelijkertijd maar achthonderd mensen tegelijkertijd op. De toegang is gratis.

Nog niet zo lang geleden zag het er somber uit voor de Pier. Het bouwwerk ging dicht nadat de eigenaar failliet was gegaan en de veiligheid van de bezoekers niet meer gegarandeerd kon worden na jaren van achterstallig onderhoud. De Pier werd eind vorig jaar gekocht door hotelbedrijf DanZep en vastgoedbedrijf KondorWessels, die aan een grootscheepse renovatie zijn begonnen.

In de komende maanden komen er kiosken op het houten wandeldek waar eten en drinken worden verkocht. Later in het jaar begint de bouw van het reuzenrad. Daar zijn nog niet alle vergunningen voor binnen. De Pier wordt ook een podium voor culturele evenementen en festivals.

Pier Scheveningen zaterdag heropend
Pier Scheveningen zaterdag heropend (Foto: ANP)