141 lichamen geborgen na vliegtuigcrash Indonesië

Het dodental als gevolg van de crash van een C-130 Hercules transportvliegtuig van de Indonesische luchtmacht in een woonwijk in de stad Medan is opgelopen tot 141. Dat hebben de autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Het aantal passagiers van het toestel was groter dan gedacht en het aantal slachtoffers op de grond omkwam neemt toe.

Volgens de politie zijn 141 lichamen geborgen. In totaal waren er 122 personen aan boord van het toestel. Het waren vooral militairen en hun gezinnen. De autoriteiten gaan er vanuit dat geen van de passagiers de ramp heeft overleefd. In eerste instantie zei de Indonesische luchtmacht slechts dat er twaalf bemanningsleden aan boord waren; over andere passagiers werd niet gerept.

Het is in Indonesië, een archipel die zich uitstrekt over drie tijdzones, niet ongebruikelijk dat mensen meevliegen op militaire vluchten. Passagiers zijn vaak familieleden van militairen.

Het transportvliegtuig, dat sinds 1964 in gebruik was, stortte kort voor het middaguur neer. Het was twee minuten eerder opgestegen van Soewondo en de piloot probeerde terug te keren omdat er motorproblemen waren, zei luchtmacht chef Supriatna. Een ooggetuige, Fahmi Sembiring, zei dat er vlammen en rook uit het vliegtuig kwamen toen het nog in de lucht was.