Makkelijke zege van Jong Oranje op Qatar in Toulon

Jong Oranje kende tijdens het Festival International Espoirs de Toulon geen genade met Qatar. De ploeg van bondscoach Remy Reijnierse won met 5-1. Na drie wedstrijden heeft Jong Oranje zes punten. Eerder won met van Costa Rica en verloor het van de Verenigde Staten.

Jong Oranje was direct de betere ploeg en de voorsprong kwam er na 23 minuten spelen. Een vrije trap van Clint Leemans aan de rechterkant van het veld verdween via de rug van Hans Hateboer in het Qatarese doel: 1-0, tevens ruststand.

Na de rust ging Jong Oranje echt los. Eerst kopte Elvio van Overbeek een cornerbal binnen (2-0) en een minuut later haalde invaller Mohamed Rayhi fantastisch uit (3-0). Vincent Janssen scoorde de 4-0. Keeper Sateh Abdulnaser Al-Abbasi kreeg een schot van Thom Haye niet onder controle en Janssen was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te werken.

Vlak voor tijd maakte Janssen er toch nog 5-0 van. Othman Alawi Alyahri redde vervolgens de eer voor Qatar. Donderdag speelt Jong Oranje de laatste groepswedstrijd tegen Jong Frankrijk. Bij winst spelen ze volgende week zondag de finale van het jeugdtoernooi.

Opstelling Jong Oranje: Plattel, Hateboer, Luckassen (55. Bijen), Kuipers, De Wijs, Haye, Leemans, Warmerdam, Van Overbeek (55. Darri), Janssen, El Ghazi (41. Rayhi).