Verstappen racet in zeepkist: niks gebroken

Voor autocoureur Max Verstappen was het contrast zaterdag in Valkenburg zeer groot. In plaats van in een Formule 1-bolide stapte de zeventienjarige Limburger in een zogenoemde zeepkist om onder grote publieke belangstelling deel te nemen aan een hindernissenrace vanaf de Cauberg.

Als eregast mocht hij als eerste naar beneden en hij deed dat met grote zorgvuldigheid en met de rem immer binnen handbereik. De afdaling van Verstappen eindigde niettemin met een flinke klap na het nemen van de laatste schans bij de finish, waarbij zijn voertuig enige schade opliep.

"Het was een harde landing", sprak Verstappen lachend bij de NOS. "Maar ik heb de finish gehaald en heb niets gebroken. Dat waren voor mij de belangrijkste punten. Natuurlijk heb ik goed nagedacht over de risico's. Ik heb bewust iets langzamer gereden op de rechte stukken. Ik wilde natuurlijk niet over de kop slaan."

Verstappen hoopt volgende week zondag met Toro Rosso weer in de punten te rijden bij de Grand Prix van Monaco. "Het ziet er goed uit, een plaats bij de eerste tien moet mogelijk zijn."

Verstappen: niks gebroken
Verstappen: niks gebroken (Foto: ANP)