Ook pers vindt Hazard voetballer van het jaar

Na de voetballers zelf heeft ook de Engelse pers Eden Hazard uitgeroepen tot speler van het jaar in Engeland. De 24-jarige middenvelder van Chelsea werd dinsdag door de Football Writers Association bekroond met de oudste prijs in zijn soort. De Belgisch international had met tot nu toe veertien goals en acht assists een belangrijk aandeel in de landstitel van de Londenaren. Hazard hield in de verkiezing aanvaller Harry Kane van Tottenham Hotspur en Chelsea-aanvoerder John Terry achter zich.

Stanley Matthews van Blackpool was in 1948 de eerste winnaar van de award. Hazard is de eerste Belg en de derde Chelsea-speler die de trofee ontvangt, na Gianfranco Zola in 1997 en Frank Lampard in 2005. Hazard won eerder al de jaarlijkse prijs van de Professional Footballers Association.

Vorig jaar ging de prijs naar Luis Suárez, toen speler van Liverpool. Een jaar eerder won Gareth Bale (Spurs), in 2012 ging de eer naar Robin van Persie (Manchester United). Dennis Bergkamp (Arsenal) won in 1998, Frans Thijssen (Ipswich Town) in 1981.