Weer 12 vrouwenteams in eredivisie waterpolo

De eredivisie waterpolo bij de vrouwen bestaat volgend seizoen weer uit twaalf ploegen. Vijf teams uit de eerste klasse zijn bereid gevonden om te promoveren, maakte de Waterpolo Federatie Nederland (WFN) maandag bekend.

Na de invoering van het licentiesysteem vorig jaar waren er nog maar zeven ploegen over in de eredivisie. Clubs waren bovendien huiverig om te promoveren vanwege het grote krachtsverschil tussen de eredivisie en de eerste klasse.

Voorzitter Jack Weber van WFN hoopt dat de gepromoveerde clubs op termijn ook aan de licentievoorwaarden gaan voldoen. "Voor volgend seizoen krijgen ze dispensatie. Daarna gaan we kijken welke clubs definitief de stap kunnen zetten. We streven ook voor de toekomst naar twaalf ploegen bij de vrouwen, net als bij de mannen", zei hij.

Naast de zeven clubs die al in de eredivisie waterpoloën (Widex GZC Donk, ZVL-BAM, Het Ravijn, UZSC, De Ham, ZPB H&L Productions en Polar Bears) zullen volgend seizoen ook ZV De Zaan, HBW, PSV, Waterpolo Den Haag en ENC Arnhem op het hoogste niveau uitkomen.