Holst verliest Boat Race met Cambridge

Roeier Jasper Holst is er zaterdag niet in geslaagd om met de ploeg van Cambridge de prestigieuze Boat Race op zijn naam te schrijven. Hij moest met zijn zeven teamgenoten zijn meerdere erkennen in Oxford. Het was de 161e editie van de race.

Holst, student Real Estate Finance, was de eerste Nederlander ooit in de lichtblauwe boot van Cambridge. Gerritjan Eggenkamp (2002), Sjoerd Hamburger (2009, 2010) en Roel Haen (2012) namen ook aan de wereldberoemde race tussen beide universiteiten deel. Zij roeiden alle drie voor de donkerblauwe Oxford-ploeg.

Cambridge, dat de laatste twee edities verloren had, kende een slechte start. Het kwam nog wel even langszij, maar de versnelling die Oxford plaatste voor het ingaan van de bocht bij Hammersmith Bridge bleek beslissend. Oxford roeide vlot weg en finishte maar liefst negentien seconden eerder bij Cheswick Bridge. Het verschil tussen Oxford en Cambridge is nu twee. Cambridge heeft 81 races gewonnen en Oxford nu 79. De race in 1877 eindigde onbeslist.