Brabant: snellere aanpak A67

De provincie Noord-Brabant vreest dat het nog jaren gaat duren tot de drukke en onveilige A67 ten zuiden van Eindhoven aan de beurt is voor eventuele verbetering. De regio vraagt minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) daarom om een snellere aanpak.

De minister is van plan onderzoek te doen naar de oplossingen voor de A67 maar dat dreigt jaren te gaan duren. "Wij hebben grote zorgen of deze aanpak leidt tot passende maatregelen. De regio ervaart nu dagelijks de problemen van slechte doorstroming en slechte veiligheid op de A67. Vanuit de regio is er dan ook een unanieme roep voor een veel urgentere aanpak van deze problematiek", schrijft de provincie in een brief.

Als het aan de regio ligt, gaat 271 miljoen euro die Den Haag oorspronkelijk had gereserveerd voor de voltooiing van de rondweg om Eindhoven primair naar de A67. De Tweede Kamer stemde in november tegen afronding van de zogenoemde ruit om Eindhoven en bepaalde dat het geld moet worden gebruikt voor verbreding van de A67 én de A58.