Het horrorverzorgingshuis van Engeland

In Engeland is deze week een reeks mishandelingszaken bij twee, door dezelfde firma gerunde, verzorgingstehuizen aan het licht gekomen. De misstanden in verzorgingstehuizen Merok park in Surrey en Grantley Court in Sutton waren zo verschrikkelijk dat de tehuizen onmiddellijk zijn gesloten en de bewoners zijn geëvacueerd. 

Minstens drie ouderen hebben in verzorgingstehuis Grantley Court op mysterieuze wijze verwondingen opgelopen. Een vrouw heeft een videoboodschap van haar 89-jarige grootmoeder opgenomen. In het filmpje is de vrouw te zien met een op onverklaarbare wijze opgelopen gehechte snee op haar voorhoofd, smeekt ze om eten en roept ze dat ze uitgehongerd is. Tijdens haar tien weken durende verblijf in de instelling heeft zij ook doorligwonden opgelopen. Deze wonden zijn niet behandeld, waardoor ze geïnfecteerd raakten en de vrouw nu nog maar weken te leven zal hebben. Het filmpje en enkele foto's van de mysterieuze blauwe plekken op de vrouw kan je hieronder vinden. Een kleine waarschuwing vooraf: het is niet voor weekhartigen. 

Dit is slechts één voorbeeld van de vele mishandelingen in het tehuis. Zoals gezegd, zijn er minstens drie ouderen die ernstige verwondingen hebben opgelopen in de instelling. Daarnaast hing in het hele gebouw een penetrante urinelucht, werden bewoners gewassen met ijskoud water en hoorden buren regelmatig hulpgeroep uit het gebouw komen.

Het is dan ook de vraag waarom deze instellingen niet veel eerder gesloten zijn. Een belastend rapport dat misstanden aan de kaak stelde, werd acht maanden eerder al gepubliceerd maar de Britse overheid grijpt nu pas in. Het is onbegrijpelijk dat dit soort zaken zo lang door kunnen gaan terwijl ingegrepen had moeten worden. De overheid heeft nog geen reactie gegeven om hun falen te verklaren.

Over de honden van het verzorgingstehuis gaan we geen woorden vuil maken; de beelden spreken voor zich.