Smash Bros. toernooi organisator treedt af na beschuldigingen seksuele intimidatie

Johnathan "Alex Strife" Lugo, een man met veel inlvoed binnen Smash Bros-toernooien gaat dit jaar niet meewerken aan het grote Apex 2015-toernooi. De reden hiervoor is dat hij beschuldigd is van seksuele intimidatie en diverse andere overtredingen, dat bevestigt een vertegenwoordiger van Apex.

Apex, een groot Smash-toernooi, dat nu al zes jaar lang jaarlijks gehouden wordt kondigde eerder deze maand aan dat het van plan is met Nintendo Amerika in zee te gaan. Een grote stap voor de competitieve Smash Bros gemeenschap. Maar de afgelopen dagen zijn er meerdere mensen naar voren gekomen die Lugo beschuldigen van het lastigvallen van vrouwen en het misbruiken van zijn positie binnen het bedrijf. Niet lang na de beschuldigingen maakte Apex bekend de samenwerking stop te zetten. "Op dit moment zal Lugo afstand nemen van zijn taken bij Apex. Wij gaan gewoon door met Apex 2015." aldus de organisatoren.

Het begon allemaal toen Kay, een Smash Bros-speler, een vage tweet online gooide die verwijst naar Lugo. "Ik ben blij dat wij als community hebben besloten te negeren dat ons grootste tournament wordt gerund door iemand die seksueel intimideert." aldus Kay. "Als je me niet gelooft, vraag het maar aan andere vrouwen in de community." In de volgende 48 uur kwamen steeds meer verhalen naar voren binnen de Smash Bros-community. In een lange Facebook-post beschuldigt EmilyKiwi, Lugo van het sturen van ongewilde vieze berichtjes toen ze 14 jaar oud was. Ze wees ook naar een Nintendojo blog post uit 2010 wat op hetzelfde neerkomt. "Ik heb je meerdere keren gevraagd te stoppen met deze pedofiel-achtige berichten naar mij."

Kort daarna kwam Apex-organisator Mark "ChiboSempai" Korsak met zijn eigen lange verhaal over negatieve interacties met Lugo, net als Tyrell "Nakat" Coleman. De beschuldigingen zijn lang en gaan meerdere jaren terug, steeds meer oudere beschuldigingen komen boven water. Lugo heeft tot nu toe niet openlijk gereageerd op de beschuldigingen. "Team Apex en Lugo zijn tot een wederzijdse beslissing gekomen dat hij zal aftreden bij Apex." aldus Hsaio "Apex-leden waren niet op de hoogte van de beschuldigingen die openbaar werden. Lugo heeft nog niet gereageerd, dat is alles wat we nu kunnen zeggen."